Dominations Savaş Taktikleri

Benim 1.sırada kullandığım taktik;(bunu özellikle madalya kasacağım zaman kullanıyorum)
Kapasitenizin yettiği kadar okçu ve 2 sağlıkçı(1 de tercih edebilirsiniz, tercih meselesi)
Burada en önemli tehlike rakibin catapultları.Catapultlar bildiğiniz üzere alan etkili hasar bırakıyor.Neredeyse 2 vuruşta tüm okçularımızı yok edebilirler.
Okçularımızı catapultlardan korumak için ne yapabiliriz?
-Ön hatlara 1 ağır atlı koyabiliriz.Burda amaç bu süvarilerin okçulara gelecek olan hasarı tanklaması.Yani catapultlar süvarilere vururken okçularımız bu catapultları yıkmalı.
-War academydeki taktikler ile catapultları yıkabiliriz.Burda da 3 skill önemli bizim için.


Birincisi demolition .Özellikle fazla gelişmemiş catapultları(can değerleri düşüktür bunların) bu dinamitler tek hamlede yıkmaktadır.



İkincisi barrage    .Bunu da rakibin bina dizilişine göre kullanmalıyız.Bazen rakip catapultları yan yana koymakta.Bu skill de alan vurduğu için (4 binaya etki edebilmekte) bizim çok işimize geliyor.Fakat barrage,demolitiondan daha az hasar vermekte.3 barrage = 1 demolition hasar olarak.Bu yüzden barragedan yanımızda 3 adet bulundurmalıyız.



Okçularımızı catapultlardan korumanın diğer bir yolu da sabotage.
Sabotagelar seviyesine göre 9-17 saniye üzerinde kullandığımız binanın hasarını dondurmamıza yarıyor.Bu süre zarfında da bizim için tehlikeli gözüken binaları yıkmalıyız.



2.olarak kullandığım taktik aslında pek stratejik yaptığımız bir şey yok.Burda kapasitemin yettiği kadar horse raider(atlı okçu)kullanıyorum.Burada amaç ganimet elde edip savaşı kaybetmek.Neden kaybetmek derseniz madalya sayısı arttıkça daha güçlü rakiplerle karşılaşıyorsunuz özellikle 1000 madalya üstünü önermiyorum elinizde petrolden,ganimetten de oluyorsunuz sonra :D Raiderlarımız direk ganimete yönelip sonradan da düşecektir.Raiderlar hayattayken alacağımız kadar ganimet toplamalıyız amacımız da buydu.Özellikle raiderları komutlandıracağımız yeri iyi seçmeliyiz direk düşmesinler.



3.olarak kullandığım taktik;kapasitemin yettiği kadar ağır atlı ve wall miner kullanmak.Bu taktiği daha çok oyuna ilk başladığım levellerde kullanıyordum.Özellikle fransız özel atlıları burada çok iş yapıyor.Atlılar yüksek hpye sahip oldukları için çoğu savaşı ölmeden tamamlayabilirler.
Eksi yanları: Genellikle savaş süresi yetmez.Çünkü çok ağır hareket ediyorlar ve damageleri de çok yüksek sayılmaz.Duvarları aşmadıları da çok güç .Bunun için yanımızda wall miner bulundurmalıyız.Wall minerlar duvarları kolaylıkla yıkarlar.
En büyük tehlike Balistalar.Balista kuleleri çok fazla hasar vermekte ve bu atlılarımızı 2 vuruşta kesebilmektedirler.Bunun için de yine War Academye başvurabiliriz.Sabotage ile balistaları dondurup bu süre zarfında kesmeliyiz.
Ya da eğer rakip balistaları yan yana dizdiyse barrage kullanıp ortadan kaldırdıktan sonra atlılarımızı sürebiliriz.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »